Termeni și condiții

Acești termeni și condiții se aplică tuturor celor care doresc să utilizeze platforma Rent Faster denumită în continuare „Platforma”, „Site”,  sau „Site-ul”), disponibilă la adresa www.rentfaster.ro . Folosind această platformă, se consideră faptul că sunteți de acord cu aceste prevederi. În cazul în care nu sunteți de acord cu ele, va rugăm să nu folosiți platforma. Ne rezervăm dreptul de a modifica acești termeni și condiții oricând considerăm necesar, fără a fi nevoie de o notificare în prealabil. Toate modificările acestor prevederi vor intra în vigoare în momentul în care acestea vor fi postate pe această pagină.

Vă încurajăm să recitiți periodic conținutul acestei pagini, deoarece acesta influențează direct modul în care dumneavoastră puteți folosi platforma. Termenii și condițiile prezentate aici nu pot fi anulate sau modificate de către nici o entitate exterioară.

 1. Descrierea serviciilor

Rent Faster nu este în sine un furnizor de servicii de închiriere auto. Site-ul, ca parte neutră, încearcă să facă legătura între cei care doresc să închirieze și proprietarii mașinilor. Rent Faster nu este implicat și nu va constitui o parte în eventualele tranzacții care se încheie cu ajutorul acestei platforme. Așadar, atragem atenția că orice tranzacție realizată prin intermediul Rent Faster va fi instituită strict între clienți și furnizorii de servicii de închiriere auto. În consecință, Site-ul nu are control asupra calității sau legalității tranzacțiilor și nu este responsabil nici de abilitatea furnizorii de servicii de închiriere auto de a-și respecta comenzile la standardele stipulate. Rent Faster asigură doar listarea și promovarea vehiculelor listate, restul detaliilor de închiriere fiind discutate de proprietar și clientul care vrea să închirieze vehiculul.

 1. Înregistrarea pe site

Calitatea de membru Rent Faster nu este transmisibilă și nu poate fi vândută către altă entitate. Înregistrându-te pe Platformă te angajezi să completezi profilul cu fotografii și informații reale, complete, relevante la momentul actual cu privire la vehiculul listat. Fiecare cont creat este responsabil pentru activitatea acestuia în cadrul Site-ului. În momentul de față, crearea unui cont se face în baza unui abonament  care oferă diferite beneficii în funcție de opțiunile alese.

Rent Faster  pune la dispoziție un singur tip de cont:

 1. a) Cont de furnizor de servicii de închiriere auto : utilizatorul, fie el persoana fizcă sau juridică, își poate adauga pe profil toate vehiculele pe care dorește a le da spre închiriere, cu fotografii calitative și din toate direcțiile, datele de contact și detaliile necesare închirierii în siguranță a vehiculului listat. Completarea completă a profilului este doar responsabilitatea utilizatorului. Clienții furnizorilor pot adăuga recenzii și pot să trimită comenzi prin telefon (aflat în descrierea profilului) sau prin sistemul de mesagerie intern oferit de Rent Faster.

Site-ul își rezervă dreptul a modifica în orice moment termenii și condițiile în ceea ce privește înregistrarea unui cont, pentru a asigura o bună funcționare a platformei.

În cazul în care furnizorul își creează un cont în care abonamentul este achitat pentru un singur vehicul listat, dacă se dorește adăugarea unui alt vehicul se va achita un alt abonament. Recomandat este, pentru a evita astfel de situații, dacă se preconizează pe viitor adăugarea unor altor mașini spre închiriere, să se aleagă de la început un abonament de listing pentru mai multe vehicule.

 1. Activități interzise

Vizitatorii și membrii acestui site nu au voie să:

 1. a) Creeze un cont în numele altei unități/ entități
 2. b) Folosească contul altui membru
 3. c) Ofere servicii ilegale sau într-un mod ilegal

d)Colecteze informații despre membrii site-ului

 1. e) Folosească adresări sau cuvinte jignitoare
 2. f) Folosească informații neconforme cu realitatea
 3. Taxe

Furnizorii de servicii de închiriere auto ce și-au creat cont au posibilitatea de a alege între opțiunile de promovare cu plata la 6 luni și plata anuală. În funcție de beneficiile dorite, acestea pot alege între opțiunile evidențiate în pagina de înscriere, valabile un an de la efectuarea plății și înregistrării pe platformă. Plata serviciilor de promovare Rent Faster se realizează prin subscribție anuala, cu ajutorul cardului de credit, prin doua platforme specializate și securizate, respectiv Stripe (https://stripe.com/) și PayPal (https://www.paypal.com/).

Plata serviciilor de închiriere se efectuează exclusiv între furnizorul ce închiriază vehiculul și client. Rent Faster nu își asumă nici o responsabilitate dacă plata a fost sau nu efectuată sau dacă prețul comunicat pe platformă este același cu prețul perceput. Acest lucru este discutat exclusiv între cele 2 părți (furnizor și client).

4. Protecția conținutului considerat proprietate intelectuală

Rent Faster conține sau folosește materiale considerate proprietate intelectuală pe care le deținem sau pentru care deținem drepturi care ne permit folosirea lor. În ceea ce privește proprietatea intelectuală a informațiilor pe care membrii Rent Faster le postează în cadrul Site-ului, subliniem faptul că utilizatorii sunt singurii responsabili pentru conținutul postat. Prin folosirea acestui Site, fiecare membru își asumă faptul că îi este permis să posteze doar conținut asupra căruia are drepturi de folosință.

În cazul în care un membru consideră că un alt membru încalcă acest amendament, el trebuie să ne informeze în vederea soluționării cazului respectiv la adresa de email contact@rentfaster.ro. După o analiză a echipei Rent Faster, deznodământul și măsurile care urmează a fi luate vor fi transmise tuturor părților implicate. Încălcarea acestui amendament este sancționată cu suspendarea sau închiderea permanentă a contului respectiv.

5. Informațiile publicate de către dumneavoastră

Site-ul nostru oferă membrilor săi posibiliatea de a publica informații și fotografii în scopul de a promova și informa potențialii clienți în legătură cu vehiculul/vehiculele oferit spre închiriere. Fiind de acord cu termenii și condițiile noastre, membrii se angajează să furnizeze doar informații adevărate și relevante la momentul actual, conforme cu realitatea. Deținătorul contului este singurul responsabil în ceea ce privește calitatea informațiilor publicate.

Rent Faster are dreptul dar nu și obligația de a monitoriza informațiile publicate de către membrii săi. De asemenea, Site-ul nu garantează că informațiile publicate de către membrii săi sunt conforme cu realitatea, și astfel sugerează ca aceste informații să fie verificate înainte de a acționa pe baza acestora. Așadar, Rent Faster nu este responsabil pentru nicio eventuală pierdere suferită pe baza informațiilor publicate de către membrii săi.

În momentul în care vă înregistrați, sunteți de acord ca informațiile publicate să:

 1. a) Nu conțină detalii personale care nu doriți să fie făcute publice
 2. b) Nu conțină detalii personale ale altor persoane care ar putea duce la încălcarea dreptului la intimitatea personală
 3. c) Nu conțină informații care ar putea încălca legislația în vigoare
 4. d) Nu conțină informații care încalcă termenii și condițiile site-ului nostru
 5. e) Nu încalce drepturile de autor ale altor entități
 6. f) Nu afișeze conținut obscen, indecent
 7. g) Nu folosească un limbaj licențios, defăimător, rasist
 8. h) Nu conțină viruși, troieni, spyware sau orice fel de software sau limbaj de programare care ar putea interfera cu buna funcționare a site-ului nostru
 9. i) Nu testeze sau scaneze vulnerabilitatea sau securitatea site-ului nostru
 10. j) Nu fie folosite în scopul de a promova produse sau servicii care nu fac parte din obiectul serviciului înregistrat
 11. k) Nu conțină link-uri către alte site-uri în afară de cele personale

De asemenea, prin crearea unui cont, membrul se angajează că informațiile sunt publicate cu bună credință, asumându-și responsabilitatea legală pentru conținutul acestora, fără a responsabiliza în niciun fel Site-ul.

6. Rating și recenzii

Sistemul de rating și recenzii al site-ului nostru permite doar celor care au utilizat serviciile de închiriere să ofere să ofere feedback furnizorilor vehiculelor cu care aceștia au luat contact . Vor fi acceptate doar recenziile care demonstrează detaliat faptul că părerea postată este una conformă cu realitatea, și nu are scopul de a defăima fără un motiv bine întemeiat.

Pentru a proteja integritatea site-ului, Rent Faster va șterge recenziile în care:

 1. a) Se folosește un limbaj licențios, vulgar sau discriminator
 2. b) Se folosesc trimiteri în scop comercial și nu numai pentru orice contact care nu este înregistrat în baza de date Rent Faster
 3. c) Se folosesc informații cu caracter personal ale membrilor sau ale altor persoane, printre care amintim nume complete, date de naștere, adrese fizice, adrese de email, parole, numere carduri de credit, coduri numerice personale sau orice alte numere de identificare oficiale, etc.
 4. Politica de confidențialitate

Prin utilizarea serviciilor oferite de Rent Faster, utilizatorii care se înregistrează vor furniza date cu caracter personal și special.

Toate informațiile referitoare la modalitatea în care Rent Faster prelucrează aceste date pot fi găsite in: Politica de confidențialitate.

Prin acceptarea Termenilor și a conditiilor, acceptați implicit și Politica de confidențialitate.

7. Fraudă

Rent Faster poate suspenda temporar sau închide permanent orice cont care este suspect de desfășurarea unei activitatati frauduloase desfășurate în cadrul sau în legătură directă cu site-ul nostru. Această măsură se poate realiza fără niciun avertisment în prealabil. Acțiunile frauduloase se referă, dar nu sunt limitate, la sistemul de rating și recenzii din cadrul Site-ului.

 1. Garantarea serviciilor oferite de furnizorii de servicii de închiriere vehicule

Rent Faster subliniază în mod expres faptul că nu se garantează că vehiculele oferite spre închiriere și toate informațiile adiționale oferite de furnizorii de servicii de închiriere sunt adevărate, de actualitate, complete sau conforme cu realitatea. Așadar, Site-ul nu își asumă niciun fel de responsabilitate în cazul în care informațiile oferite de către aceștia nu îndeplinesc cerințele dumneavoastră.

 1. Dreptul de a respinge sau a elimina membrii

Ne rezervăm dreptul absolut de a respinge sau elimina membrii platformei Rent Faster, în orice moment, pentru orice motiv, fără a vă notifica în prealabil. Printre acțiunile care ne pot determina să vă înlăturăm calitatea de membru al platformei Rent Faster amintim (dar nu sunt limitate la): încălcarea a cel puțin unuia dintre termeni sau condiții, manipularea sistemului de rating și review, adresarea nepotrivită către alt membru sau către echipa Site-ului, etc.

 1. Trimiteri către alte site-uri

Platforma noastră poate conține trimiteri către alte site-uri. Aceste trimiteri sunt acceptate doar dacă site-urile destinație se află în legătură directă cu serviciul pe care dumneavoastră îl oferiți. Rent Faster nu este responsabil în niciun fel de valabilitatea, calitatea sau conținutul site-urilor către care membrii ei fac trimitere.

 1. Conformitatea legală

Prin înscrierea pe site-ul nostru vă asumați faptul că serviciile pe care dumneavoastră le oferiți respectă în întregime legislația României.

 1. Securitate

Rent Faster folosește practici standard care asigură buna funcționare și securitatea informațiilor personale ale membrilor ei. Cu toate că folosim diferite tehnici de a securiza conținutul informațional al platformei noastre împotriva accesului neautorizat, nu putem garanta securitatea întregului nostru sistem. De asemenea, nu putem garanta accesul securizat și neîntrerupt la platforma noastră, deoarece buna funcționare a ei poate fi întreruptă de alți factori care se regăsesc în afara ariei noastre de control.

 1. Aspecte finale

Prezentul acord pentru folosirea platformei Rent Faster nu poate fi modificat, interpretat sau anulat de către nicio parte exterioară. El intră în vigoare în momentul în care dumneavoastră ați început să folosiți platforma noastră.